Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boljši dostop do informacij

Objava: 03. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Boljši dostop do informacij

Predsednik papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja nadškof John Foley je na konferenci ZN o informacijski družbi v Tunisu pozval razvite države, naj si bolj prizadevajo za to, da bodo tudi revnejše države imele večji dostop do novih informacijskih tehničnih sredstev.

To pomeni pomoč v denarju, tehnično izmenjavo, tesnejše gospodarsko in kulturno sodelovanje.

Vedno večja prepletenost informacije in komunikacije po vsem svetu ne ponuja le »digitalnih možnosti«, meni nadškof. Če ne bodo imela v prihodnje tudi revnejša in odročna območja možnosti priti do glasu in bo tehnični napredek ostal domena že tako privilegiranih držav, bo zamisel o informacijsko razviti družbi spodletela. Srečanje v Tunisu ponuja enkratno možnost dati pravo smer razvoju informacijske družbe. Pri tem igra še posebej pomembno vlogo svetovni splet kot »sredstvo za razvoj in mir«.

Udeleženci strokovnega srečanja so Tuniziji očitali kršitev pravice do svobode tiska in človekovih pravic sploh; tudi te, da oblasti niso izdale vstopnega dovoljenja glavnemu tajniku človekoljubne organizacije Reporterji brez meja (RSF) Robertu Menardu.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh