Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjemna najdba

Objava: 19. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Izjemna najdba

Arheologi in okrog šestdeset zapornikov iz zaporov v Megiddu so pri izkopavanjih, povezanimi z načrtovanimi preureditvenimi deli, naleteli na ostanke cerkve iz antičnega obdobja.

Arheologi in okrog šestdeset zapornikov iz zaporov v Megiddu so pri izkopavanjih, povezanimi z načrtovanimi preureditvenimi deli, naleteli na ostanke cerkve iz antičnega obdobja. Kot poroča izraelski dnevnik Haaretz, bi po prvih ocenah strokovnjakov za antiko lahko to bila ena izmed najzgodnejših doslej odkritih krščanskih cerkva. Odkrili so mozaična tla z več grškimi napisi in upodobljeni ribi. Namesto običajnega daritvenega oltarja so tukaj za mašno daritev uporabljali preprosto mizo.

Presenečeni arheologi ocenjujejo najdbo z besedami »izjemno redko« in »senzacionalno«. Apostolski nuncij v Sveti deželi nadškof Pietro Sambi jo je na izraelski televiziji označil za »edinstveno«. Leah Di Segni s Hebrejske univerze domneva, da so mozaiki iz poznega tretjega ali zgodnjega četrtega stoletja. Vodja arheoloških izkopavanj Jotham Tefer je potrdil, da slog, vsebina in izbira besed govorijo za ta datum.

Kot je znano, je bilo krščanstvo do leta 313 v rimskem cesarstvu pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh