Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Saharski puščavnik, ki je postal »brat vseh«

Za vas piše:
Janez Ferkolj
Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Saharski puščavnik, ki je postal »brat vseh«

Novi blaženi Charles de Foucauld (1858–1916): spreobrnjeni vojak in puščavnik, ki je želel biti blizu vsem, še zlasti muslimanom in najbolj ubogim.
Kdor se vsaj nekoliko zanima za krščansko duhovnost, je že videl podobico skromnega patra v belem redovniškem oblačilu z rožnim vencem okoli pasu ter motiv rdečega srca s križem, prišitim sredi njegovih prsi. To je Charles de Foucauld: vojak, ki se je zaljubil v puščavo. Prek tavanja skozi puščavo telesa in samoto vere je stopil v obljubljeno deželo, deželo, kjer je srečal Kristusa in želel iti za njim. 17. februarja 2005, dva meseca zatem, ko je bil priznan čudež na priprošnjo Charlesa de Foucaulda, je papež Janez Pavel II. določil datum razglasitve za blaženega: binkošti, 15. maja 2005. Srečni dogodek za Cerkev v tretjem tisočletju je preložila papeževa smrt. Po izvolitvi Benedikta XVI. pa je 11. julija državno tajništvo v Vatikanu sporočilo, da bo beatifikacija Charlesa de Foucaulda 13. novembra v baziliki sv. Petra.

Charles de Foucauld se je rodil 15. septembra 1858 v Strasbourgu v Franciji. Ko je imel šest let, je izgubil starše. K sebi je nj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh