Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Lepo je biti Ločan«

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

»Lepo je biti Ločan«

Kronika župnije sv. Jurija Stara LokaV sredo, 26. oktobra, so v župnijski cerkvi sv. Jurija v Stari Loki (v Škofji Loki) predstavili knjigo Več kot tisoč let, v kateri je objavljena vsa kronika župnije.

Uvodoma je goste in številno občinstvo, ki je napolnilo župnijsko cerkev, pozdravil župnik dr. Alojz Snoj. Župan Škofje Loke Igor Draksler je v pozdravnem nagovoru čestital vsem, ki so sodelovali pri izdaji tega pomembnega dela, in dodal: »Danes je lepo biti župljan Stare Loke, lepo je biti Ločan!« Peter Hawlina, predstavnik zelo dejavnega škofjeloškega muzejskega društva in vodja uglednih Blaznikovih večerov, je poudaril, da se je »več kot« tisočletna zgodovina Škofje Loke odvijala na območju današnje Stare Loke (severno od Škofje Loke), na kraju, kjer danes stoji cerkev sv. Jurija.

Obsežno knjigo (672 strani velikega formata), njeno nastajanje, sestavo, obliko, simboliko in vsebino je s pomočjo na platno projiciranih fotografij nazorno predstavil njen urednik Alojzij Pavel Florjančič. Za svoje delo je prejel več dolgih aplavzov, članica župnijskega pastoralnega sveta Urška Omejc pa se mu je zahvalila z lepim šopkom rož. Odlomke iz kronike je bral Jurij Svoljšak. V Kron...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh