Jedilnik 38
Jedilnik 38
Zdrobov grah v juhi, mlinci, nadevani piščanec, solata s prelivom, čokoladni kipnik
Zdrobov grah v juhi
Sestavine: 5 dag margarine 2 drobni jajci 14 dag pšeničnega zdroba 1 žlica drobnjaka
Priprava: Zmehčano (ne stopljeno) margarino mešamo z električnim mešalnikom in posamezno pridamo jajci. V dobro zmešano jajčno zmes zamešamo zdrob z narezanim drobnjakom. Testo naj počiva 15 minut, nato ga pretlačimo skozi pasirko z največjimi luknjami ali skozi cedilo v vrelo juho. Grah naj vre pokrit in počasi 6 minut.
Skuhamo lahko kostno juho ali jo pripravimo iz kocke.
Mlinci
Sestavine: 35 dag moke 2 jajci malo mleka ali vode
Zabela: 3 žlice ocvirkov ali pečenkin sok zaseka maslo, smetana
Priprava: Iz moke, jajc in tekočine napravimo rezančno testo. Dobro ga pregnetemo in pokrijemo s skledo. Čez pol ure ga razvaljamo v podolgovate krpe (stroj za rezance) in jih rumeno zapečemo na ne prevroči štedilnikovi plošči (po starem so pekli mlince v krušni peči po peki kruha)...
Sestavine: 5 dag margarine 2 drobni jajci 14 dag pšeničnega zdroba 1 žlica drobnjaka
Priprava: Zmehčano (ne stopljeno) margarino mešamo z električnim mešalnikom in posamezno pridamo jajci. V dobro zmešano jajčno zmes zamešamo zdrob z narezanim drobnjakom. Testo naj počiva 15 minut, nato ga pretlačimo skozi pasirko z največjimi luknjami ali skozi cedilo v vrelo juho. Grah naj vre pokrit in počasi 6 minut.
Skuhamo lahko kostno juho ali jo pripravimo iz kocke.
Mlinci
Sestavine: 35 dag moke 2 jajci malo mleka ali vode
Zabela: 3 žlice ocvirkov ali pečenkin sok zaseka maslo, smetana
Priprava: Iz moke, jajc in tekočine napravimo rezančno testo. Dobro ga pregnetemo in pokrijemo s skledo. Čez pol ure ga razvaljamo v podolgovate krpe (stroj za rezance) in jih rumeno zapečemo na ne prevroči štedilnikovi plošči (po starem so pekli mlince v krušni peči po peki kruha)...