Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cerkvi bom laiška misijonarka

Objava: 15. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

V Cerkvi bom laiška misijonarka

Stara sem bila deset let, ko sem si na duhovnih vajah rekla: »Tudi jaz bom misijonarka.« To je bila dolga leta moja skrita želja, leta 2003 pa sem zbrala pogum in šla na pogovor v Misijonsko središče v Ljubljani.

Stara sem bila deset let, ko sem si na duhovnih vajah rekla: »Tudi jaz bom misijonarka.« To je bila dolga leta moja skrita želja, leta 2003 pa sem zbrala pogum in šla na pogovor v Misijonsko središče v Ljubljani. Pridružila sem se skupini SLED, ki je veja društva LAMIS (laiški misijonarji Slovenije). Na enem od srečanj, ki jih imamo vsak zadnji konec tedna v mesecu, sem spoznala salezijansko misijonarko s. Zvonko Mikec, ki me je povabila v Angolo. Tam je že leto in pol tudi laiška misijonarka Renata Vajngerl.

Biti laiški misijonar zame pomeni oznanjati Kristusa predvsem s svojim zgledom in pomagati misijonarjem (redovnicam, redovnikom ali duhovnikom) na kateremkoli področju. Prav zato ni nujno, da je misijonar zdravnik. Sama sem po poklicu profesorica glasbe in bom v Angoli delala predvsem v šolstvu. Že zdaj se veselim, kako bom pela in plesala skupaj z otroki in bomo na ta način slavili Boga. Zavedam pa se, da bom morala poprijeti tudi za meni manj ljuba dela in da večkra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh