Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 37

Objava: 15. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 37

Zeljna juha, polpete v gobovi omaki, koruzna polenta, zapečeni por, makove kocke
Zeljna juha
Sestavine: 1/2 kg zeljne glave 35 dag krompirja čebula strt česensolkumina 2 žlici oljapeteršilj paradižnik 2 žlici pečenkinega soka ali jušna kocka Priprava: Očiščeno zeljno glavo zrežemo na centimetrske kocke ter skuhamo v vreli slani vodi z dodatkom kumine. Olupljen, osoljen in kuhan krompir pretlačimo, zabelimo s prepraženo čebulo, zalijemo s krompirjevo vodo in razmešamo. Dodamo odcejeno kuhano zelje, pečenkin sok, strt česen, olupljen narezan paradižnik. Juha naj vre do 10 minut. Preden jo damo na mizo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.


Polpete v gobovi omaki
Sestavine: 30 dag govejega mesa 30 dag svinjskega mesa sol, poper strt česen jajce sesekljan peteršilj rezina kruha ali žemlja 2 žlici olja
Omaka: 15 dag gob žlička moke žlica kisle smetane 3 dl juhe ali vode
Priprava: Meso dvakrat zmeljemo in z njim rezino v mleku namočenega kruha. Pridamo sol, poper, sesekljan peteršilj, č...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh