Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urgentna inkontinenca

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 08. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Urgentna inkontinenca

Najpogostejša vrsta nehotenega uhajanja urina je stresna inkontinenca, nato sledi urgentna inkontinenca, za katero je značilna bolnikova velika želja, da bi šli na vodo, pa jim uide, še preden pridejo do stranišča.

Najpogostejša vrsta nehotenega uhajanja urina je stresna inkontinenca, nato sledi urgentna inkontinenca, za katero je značilna bolnikova velika želja, da bi šli na vodo, pa jim uide, še preden pridejo do stranišča. Urgentna in stresna inkontinenca se lahko pojavljata tudi skupaj, takrat govorimo o mešani inkontinenci.

Obstaja več načinov, kako si lahko bolniki z urgentno inkontinenco pomagajo. Lahko omejijo količino tekočine, vendar je potrebna previdnost, da ne pride do težav zaradi dehidracije. Verjetno pomaga omejevanje tekočine pred daljšo potjo ali spanjem. Omejiti ali opustiti je treba tudi pitje kave, pravega čaja in gaziranih pijač, ki vsebujejo kofein. Kofein pa tudi alkohol povzročita, da telo proizvede več urina, kot če bi pili samo navadno vodo.

Olajšati si je treba pot do stranišča. Če težko vstajate s stola ali postelje, si poskušajte v stanovanju namestiti držala, ograje ali zaprosite zdravnika za sobno stranišče. Osebni zdravnik lahko tudi predpiše...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh