Jedilnik 35
Jedilnik 35
Nadevana paprika
Mesni nadev:
10–15 paprik
25 dag govedine
25 dag svinjskega mesa
2 žlici olja
pol čebule
2 stroka česna
1 jajce
4 žlice riža
sol, peteršilj, poper
Ajdov nadev:
6 srednje velikih paprik
2 dl ajdove kaše
20 dag svežih gob
2 žlici olja
čebula
3 stroki česna
2 jajci, sol
peteršilj
Omaka:
2 žlici sladkorja
6 dl vode
4 dl paradižnikove mezge
1 žlica moke
3 žlice kisle smetane
Priprava: Opranim paprikam odrežemo kape. Iztrebimo seme in obrežemo notranje žile.
Meso zmeljemo, mu dodamo sesekljan peteršilj, česen, sol, jajce, na olju prepraženo čebulo in riž. Zmes z rokami dobro pregnetemo in med gnetenjem prilijemo malo vode. Nadev mora biti sočen, da bo pozneje imel riž dovolj tekočine. S pripravljenim nadevom polnimo paprike, in sicer le do 3/4, ker nadev med kuho naraste. Nadevane paprike pola...
Mesni nadev:
10–15 paprik
25 dag govedine
25 dag svinjskega mesa
2 žlici olja
pol čebule
2 stroka česna
1 jajce
4 žlice riža
sol, peteršilj, poper
Ajdov nadev:
6 srednje velikih paprik
2 dl ajdove kaše
20 dag svežih gob
2 žlici olja
čebula
3 stroki česna
2 jajci, sol
peteršilj
Omaka:
2 žlici sladkorja
6 dl vode
4 dl paradižnikove mezge
1 žlica moke
3 žlice kisle smetane
Priprava: Opranim paprikam odrežemo kape. Iztrebimo seme in obrežemo notranje žile.
Meso zmeljemo, mu dodamo sesekljan peteršilj, česen, sol, jajce, na olju prepraženo čebulo in riž. Zmes z rokami dobro pregnetemo in med gnetenjem prilijemo malo vode. Nadev mora biti sočen, da bo pozneje imel riž dovolj tekočine. S pripravljenim nadevom polnimo paprike, in sicer le do 3/4, ker nadev med kuho naraste. Nadevane paprike pola...