Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadetek v polno

Objava: 20. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2009 / 07:32

Zadetek v polno

Bitka za RTVS je seveda spopad, kdo bo imel večji vpliv na nacionalko: vladajoča koalicija ali poraženi LDS in SD. Zato je glasovanje na referendumu dejansko vprašanje: ali zaupate novi vladi, da ne bo v večji meri kot njena predhodnica zlorabljala nacionalke?

Zadetek v polno

Bitka za RTVS je seveda spopad, kdo bo imel večji vpliv na nacionalko: vladajoča koalicija ali poraženi LDS in SD. Zato je glasovanje na referendumu dejansko vprašanje: ali zaupate novi vladi, da ne bo v večji meri kot njena predhodnica zlorabljala nacionalke? Sama svoboda novinarstva pač ni odvisna od tega, ali vodi civilni svet nacionalke Janez Kocijančič ali parlamentarni svet denimo Drago Jančar. Svoboda in avtonomija nista dar oblasti, sta vrednoti, ki si ju morajo vsakič priboriti žurnalisti sami.
Publicist dr. Bernard Nežmah v Mladini

***

Nič ne bi rekel, če predlagatelji referenduma /o novem zakonu o RTVS/ ob svojem prvem nastopu ne bi urbi et orbi razglasili, da o programih ne bodo govorili. Ne bodo govorili tudi o katastrofalnem finančnem položaju na RTV, o slabi organizaciji, plačah, naročninah in o pomanjkanju idej za boljši javni radio in televizijo. O nobenem problemu ne bodo govorili, od volivcev pa vseeno pričakuj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh