Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na sinodi tudi štirje kitajski škofje

Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Na sinodi tudi štirje kitajski škofje

Tiskovni urad Svetega sedeža je 8. septembra objavil novico, da je papež Benedikt XVI. za člane enajstega rednega generalnega zasedanja škofovske sinode, ki bo pod geslom Evharistija, vir in vrhunec življenja in poslanstva Cerkve oktobra v Vatikanu, imenoval 36 kardinalov, škofov in duhovnikov.

Tiskovni urad Svetega sedeža je 8. septembra objavil novico, da je papež Benedikt XVI. za člane enajstega rednega generalnega zasedanja škofovske sinode, ki bo pod geslom Evharistija, vir in vrhunec življenja in poslanstva Cerkve oktobra v Vatikanu, imenoval 36 kardinalov, škofov in duhovnikov. Ti se bodo pridružili drugim udeležencem (kardinalom prefektom rimske kurije, škofom, ki jih bodo na sinodo poslale škofovske konference, patriarhom in nadškofom vzhodnega obreda katoliške Cerkve, redovnikom, ki jih bo izbrala Rimska zveza vrhovnih redovnih predstojnikov, in drugim), tako da jih bo vseh skupaj okrog 250. Med kardinali je papež za člana sinode imenoval tudi vrhbosenskega (sarajevskega) nadškofa Vinka Puljića.

Med imenovanimi škofi pa so tudi štirje iz Kitajske: Anthony Li Duan (Xian), Louis Jin Luxian (Šanghaj), Joseph Wei Jingyi (Qiqihar) in Luke Li Jingfeng (Fengxiang). Tri kitajska vlada priznava, enega – Josepha Wei Jingyi­ja – pa ne. Asia News poroča, da je imen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh