Jedilnik 33
Jedilnik 33
Ribe v pivskem testu, pražena blitva, buče v mešani solati, češpljevi cmoki, skutni cmoki, češpljeva omaka
Ribe v pivskem testu
Sestavine: 75 dag ribjih filetov
sol
peteršilj
limonin sok
Pivovo testo: 1/8 litra piva
jajce
sol
2 žlici olja
12 dag moke
Za cvrenje: 1,5 dl olja
Priprava: Morske ali sladkovodne ribe oplaknemo in osušimo. Razrežemo na primerne kose ter pokapljamo z limoninim sokom in potresemo z mešanico sesekljanega peteršilja, česna in soli.
Pivsko testo: V skodelo nalijemo pivo brez pene, pridamo jajce, sol in olje ter močno razmešamo. Zamešamo moko in napravimo gladko testo. V ponvi segrejemo olje.
Pripravljene filete pomakamo v testo, v vročem olju rumeno ocvremo in pobiramo na cedilo.
Pražena blitva
Sestavine: 1/...
Sestavine: 75 dag ribjih filetov
sol
peteršilj
limonin sok
Pivovo testo: 1/8 litra piva
jajce
sol
2 žlici olja
12 dag moke
Za cvrenje: 1,5 dl olja
Priprava: Morske ali sladkovodne ribe oplaknemo in osušimo. Razrežemo na primerne kose ter pokapljamo z limoninim sokom in potresemo z mešanico sesekljanega peteršilja, česna in soli.
Pivsko testo: V skodelo nalijemo pivo brez pene, pridamo jajce, sol in olje ter močno razmešamo. Zamešamo moko in napravimo gladko testo. V ponvi segrejemo olje.
Pripravljene filete pomakamo v testo, v vročem olju rumeno ocvremo in pobiramo na cedilo.
Pražena blitva
Sestavine: 1/...