Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Od tedna do tedna

V ponedeljek, 5. septembra, je vrhovna predstojnica Misijonark ljubezni s. Nirmala na grobu matere Terezije v Kalkuti prižgala svečo. S. Terezija je umrla pred osmimi leti, za blaženo jo je leta 2003 razglasil papež Janez Pavel II
Sveča na grob bl. matere Terezije – V ponedeljek, 5. septembra, je vrhovna predstojnica Misijonark ljubezni s. Nirmala na grobu matere Terezije v Kalkuti prižgala svečo. S. Terezija je umrla pred osmimi leti, za blaženo jo je leta 2003 razglasil papež Janez Pavel II. Ob obletnici njene smrti so v Ahmedabadu v indijski zvezni državi Gudžarat odkrili in blagoslovili njen kip v naravni velikosti. Županja Aneesa Mirza je pri slovesnosti, ki so se je udeležili kristjani, hindujci in muslimani, poudarila, da je bila mati Terezija »simbol mirnega sožitja med ljudmi in narodi«. Povabila je k posnemanju. Te besede imajo še poseben pomen v Gudžaratu, ki so ga v preteklih letih pretresali napadi hindujskih skrajnežev na kristjane in muslimane.

NEW DELHI – V indijski zvezni državi Assam so 5. septembra neznanci umorili 64-letnega generalnega vikarja škofije Tezpur Mathewa Nellickala. Katoliška Cerkev od oblasti zahteva temeljito preiskavo.

DUNAJ – Tukajšnja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh