Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova freska v Lescah

Za vas piše:
I.k.
Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Nova freska v Lescah

Argentinska slikarka slovenskega rodu Eli Hafner slika v cerkvi Marije Vnebovzete v Lescah fresko s podobama nadškofa Antona Vovka (na sliki) in misijonarja Baraga.

Argentinska slikarka slovenskega rodu Eli Hafner slika v cerkvi Marije Vnebovzete v Lescah fresko s podobama nadškofa Antona Vovka (na sliki) in misijonarja Baraga. S slikarstvom se ljubiteljsko ukvarja že četrt stoletja, doslej je imela večje število samostojnih razstav, sodelovala pa je tudi pri več skupinskih.

Kaj pravi o sebi in svojem delu? »Prvič sem bila v Sloveniji pred petimi leti. Spoznala sem domovino svojih staršev in se močno navezala na prelepo pokrajino in ljudi. Moja mama je z Olševka, oče pa z Jesenic. Oče je bil slikar krajinar, slikala je tudi stara mama, sestra pa oblikuje umetniške kovane izdelke. Čeprav sem samouk, se slikanju posvečam z vso predanostjo. Moja najljubša tehnika je olje na platno. Slike izdelam s čopičem in jim nato s šivanko dodam drobne efekte. Po mojih delih radi sežejo turisti. Preden se vrnem v Argentino, bom imela razstavo na Bledu in Radovljici. Zelo sem vesela, da lahko svoje umetniške sledi zapustim tudi v tej lepi Marij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh