Jedilnik 32
Jedilnik 32
1. Paradižnikova juha
2. Vrtnarski zrezki
3. Gobe v grmadi
4. Zeljna solata
5. Orehovi trikotniki
Paradižnikova juha
Sestavine:1/2 kg svežega paradižnika ali1/4 litra mezge2 žlici olja2 žlici sesekljane čebule1 žlica mokesolsveža paprikapeteršilj, zelenabazilikaPriprava: Opran paradižnik razrežemo in damo v kozico z listi zelene, peteršilja in bazilike. Prilijemo malo vode in kuhamo, da paradižnik upade. Vse skupaj pretlačimo.Na olju zarumenimo čebulo, zamešamo moko, zalijemo s pripravljeno mezgo in z metlico razmešamo. Prilijemo vodo in dodamo celo papriko. Juha naj počasi vre 10 minut. Če imamo na voljo pečenkin sok, ga zamešamo v juho ter dosolimo. Po okusu lahko juho rahlo osladkamo.
Zakuha: riž, kaša, zdrobljeni rezanci, omletni rezanci ali fritati, testenine, žličniki.
Testenine lahko skuhamo posebej in odcejene damo v pripravljeno juho ali pa jih zakuhamo takoj, ko juha zavre.
Vrtnarski zrezki
Sestavine:1 kg teletine (oreh), 2 žlici olja, 1 žlica moke, sol, 30 dag cvetače, 20 dag korenja, 25 dag špi...
Sestavine:1/2 kg svežega paradižnika ali1/4 litra mezge2 žlici olja2 žlici sesekljane čebule1 žlica mokesolsveža paprikapeteršilj, zelenabazilikaPriprava: Opran paradižnik razrežemo in damo v kozico z listi zelene, peteršilja in bazilike. Prilijemo malo vode in kuhamo, da paradižnik upade. Vse skupaj pretlačimo.Na olju zarumenimo čebulo, zamešamo moko, zalijemo s pripravljeno mezgo in z metlico razmešamo. Prilijemo vodo in dodamo celo papriko. Juha naj počasi vre 10 minut. Če imamo na voljo pečenkin sok, ga zamešamo v juho ter dosolimo. Po okusu lahko juho rahlo osladkamo.
Zakuha: riž, kaša, zdrobljeni rezanci, omletni rezanci ali fritati, testenine, žličniki.
Testenine lahko skuhamo posebej in odcejene damo v pripravljeno juho ali pa jih zakuhamo takoj, ko juha zavre.
Vrtnarski zrezki
Sestavine:1 kg teletine (oreh), 2 žlici olja, 1 žlica moke, sol, 30 dag cvetače, 20 dag korenja, 25 dag špi...