Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cerkvi sem katehistinja

Objava: 03. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

V Cerkvi sem katehistinja

Postati katehistinja nikakor ni bil moj namen, ko sem v Ljubljani pričela študirati teologijo. V moji župniji so verouk poučevali samo duhovniki, tako da tega poklica sploh nisem poznala.


Dominika Ros, Križevci

Postati katehistinja nikakor ni bil moj namen, ko sem v Ljubljani pričela študirati teologijo. V moji župniji so verouk poučevali samo duhovniki, tako da tega poklica sploh nisem poznala. V letih študija sem si nabrala nekaj izkušenj s poučevanjem in se potem zaposlila v rojstni župniji Sv. Jurij ob Ščavnici in v župniji Križevci pri Ljutomeru, kjer z družino živimo. Za mano je že deset let katehiziranja, a me še vedno na začetku novega pastoralnega leta spreletava vznemirjenje pred novim začetkom. Čaka me veliko znanega in predvidljivega, a nekje se skriva tudi nepredvidljivo in nepričakovano. Kako se bodo v tem letu odvijale naše poti? S kakšnimi otroki in starši se bom srečevala? Koliko bo veselja in koliko bo žalosti v srcu?

Zadane so mnoge naloge, želje, v ozadju so skrita pričakovanja. Otroci bodo z veseljem izrezovali, lepili, peli … Manj navdušeni bodo, ko bodo mora...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh