Jedilnik 30
Jedilnik 30
1. Gobova juha z ajdovo kašo, 2. Dušena zvita pečenka, 3. Milanski riž, 4. Zapečen stročji fižol, 5. Sočne kocke
Gobova juha z ajdovo kašo
Sestavine:8 dag ajdove kaše35 dag svežih gob2 žlici maščobe1 čebulačesenmajaron, lovorsol2 žlici limoninega soka2 žlici kisle smetane1 žlička mokePriprava: Gobe očistimo in narežemo (4 dag suhih namočimo).Na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, pridamo gobe in jih pražimo, da se sok posuši. Pridamo sesekljan česen, kratko popražimo, solimo in zalijemo s poldrugim litrom vode. Zakuhamo oprano kašo in pustimo, da vre 20 minut. Medtem dodamo lovor in majaron. Ko je kaša kuhana, zamešamo še smetanov podmet: v smetani razmešamo moko, in če je pregost, prilijemo malo vode.Pred serviranjem izboljšamo okus z limoninim sokom in drobnjakom ali s peteršiljem.
Dušena zvita pečenka
Sestavine:3/4 kg govejegaali svinjskega mesa20 dag piščančjega mesasol2 žlici oljačebula, česenpoperpeteršilj1 drobno jajce8 dag prekajenega mesaPriprava: Iz kosa mesa (pljučna, pleče, flam)...
Sestavine:8 dag ajdove kaše35 dag svežih gob2 žlici maščobe1 čebulačesenmajaron, lovorsol2 žlici limoninega soka2 žlici kisle smetane1 žlička mokePriprava: Gobe očistimo in narežemo (4 dag suhih namočimo).Na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, pridamo gobe in jih pražimo, da se sok posuši. Pridamo sesekljan česen, kratko popražimo, solimo in zalijemo s poldrugim litrom vode. Zakuhamo oprano kašo in pustimo, da vre 20 minut. Medtem dodamo lovor in majaron. Ko je kaša kuhana, zamešamo še smetanov podmet: v smetani razmešamo moko, in če je pregost, prilijemo malo vode.Pred serviranjem izboljšamo okus z limoninim sokom in drobnjakom ali s peteršiljem.
Dušena zvita pečenka
Sestavine:3/4 kg govejegaali svinjskega mesa20 dag piščančjega mesasol2 žlici oljačebula, česenpoperpeteršilj1 drobno jajce8 dag prekajenega mesaPriprava: Iz kosa mesa (pljučna, pleče, flam)...