Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 13. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Od tedna do tedna

Po uboju sudanskega podpredsednika Johna Garanga, ki je podpiral kristjane na jugu Sudana, je škof v El Obeidu Antonio Menegazzo izrazil optimizem, ki sloni na dejstvu, da je Garangov naslednik v prvem javnem nagovoru obljubil spoštovanje vseh sprejetih dogovorov med kristjani in muslimani.


(Ne)mirna prihodnost za Sudan? – Po uboju sudanskega podpredsednika Johna Garanga, ki je podpiral kristjane na jugu Sudana, je škof v El Obeidu Antonio Menegazzo izrazil optimizem, ki sloni na dejstvu, da je Garangov naslednik v prvem javnem nagovoru obljubil spoštovanje vseh sprejetih dogovorov med kristjani in muslimani. Vendar pa so nemiri po Garangovi smrti zahtevali več kot sto žrtev. Pripadniki Johna Garanga se bojijo, da bi se po smrti osebnosti, ki je utelešala dogovor med krščanskim jugom in muslimanskim severom, mirovna pogajanja, ki so 9. julija dosegla vrh z mirovnim sporazumom, izjalovila. Na fotografiji: katoliški duhovniki in redovniki prihajajo na žalno slovesnost po Garangovi smrti.

VATIKAN, BELFAST – Papež Benedikt XVI. je napoved Irske republikanske armade, da bo končala oborožen boj na Severnem Irskem, označil za »veselo novico, ki je v nasprotju z bolečimi dogodki, o katerih vsak dan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh