Jedilnik 28
Jedilnik 28
1. Zdrobova juha z zelenjavo2. Pečene melancane3. Ajdova kaša4. Hladna krema5. Sezamove palčke
Zdrobova juha z zelenjavoSestavine:15 dag zelenjave (grah, cvetača, korenček, fižol)8 dag gob čebula3 žlice olja1 žlica zdroba1,5 litra juhe ali vode sol, lovorjev list peteršiljPriprava: Čebulo sesekljamo, cvetačo razdelimo na drobne cvetke, lepe liste in stebelca drobno narežemo. Prav tako očistimo in na listke narežemo gobe.Na olju najprej prepražimo čebulo, dodamo zelenjavo, popražimo ter zalijemo z malo juhe ali vode, pokrijemo in dušimo.Medtem posebej na žlici olja prepražimo zdrob, ga zalijemo z juho ali vodo in zavremo. Primešamo dušeno zelenjavo, solimo, popopramo ter kuhamo 10 minut. Juho lahko izboljšamo z naribanim sirom in sesekljanim peteršiljem.Pečene melancaneSestavine: 2 srednje debeli melancani1 žlica olja3 žlice sesekljane čebule2,5 paradižnikove mezge3 stroki česna bazilika, peteršilj zelena origano10 dag siraPriprava: Melancane olup...