Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 30. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. se je 21. julija z žičnico popeljal 3500 metrov visoko pod »očaka Evrope« Mont Blanc. Tako je sledil zgledu papeža Janeza Pavla II., ki se je 18. julija 1990, potem ko so ga s helikopterjem pripeljali 4700 metrov visoko, po dvajsetminutni hoji povzpel na Colle Mayor, najvišji vrh Mont Blanca na italijanski strani.

Papež pod Mont Blancom - Papež Benedikt XVI. se je 21. julija z žičnico popeljal 3500 metrov visoko pod »očaka Evrope« Mont Blanc. Tako je sledil zgledu papeža Janeza Pavla II., ki se je 18. julija 1990, potem ko so ga s helikopterjem pripeljali 4700 metrov visoko, po dvajsetminutni hoji povzpel na Colle Mayor, najvišji vrh Mont Blanca na italijanski strani. Janez Pavel II. je tedaj z »Bele gore« blagoslovil Evropo in ji zaželel miru. Benedikt XVI. je med oddihom v Aosti v kraju Les Combes obiskal tudi muzej, posvečen svojemu papeškemu predniku.

MOSKVA - Patriarh Aleksej II. se je v samostanu Svete Trojice v Sergijevem Posadu srečal z ruskim ministrom za jedrsko energijo Aleksandrom Rumjancevim. Pogovarjala sta se o sodelovanju med patriarhatom in ministrstvom, patriarh pa se je ministru zahvalil za pomoč pri obnovi cerkve Svete Trojice.

VATIKAN - Papež Benedikt XVI. je imenoval apostolskega nuncija v Turčiji Edmonda Farhata za novega apostolskega nuncija v Avstri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh