Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moralne vrednote in izzivi v novi Evropi

Objava: 30. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Moralne vrednote in izzivi v novi Evropi

Na nedavnem srečanju Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) v Zagrebu - eden od podpredsednikov je kardinal Josip Bozanić - so se udeleženci dogovorili, da bo prihodnje srečanje od 29. septembra do 2. oktobra v Rimu v znamenju drugega vatikanskega vesoljnega cerkvenega zbora, saj prav letos praznujemo 40. obletnico njegove sklenitve.

Na nedavnem srečanju Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) v Zagrebu - eden od podpredsednikov je kardinal Josip Bozanić - so se udeleženci dogovorili, da bo prihodnje srečanje od 29. septembra do 2. oktobra v Rimu v znamenju drugega vatikanskega vesoljnega cerkvenega zbora, saj prav letos praznujemo 40. obletnico njegove sklenitve. V Rimu se bodo pogovarjali o »perspektivah oznanjevanja evangelija v kontekstu sekularizirane kulture«, o ekumenskem in medverskem dialogu ter moralnih vrednotah za novo Evropo ob velikih etičnih izzivih.

V Zagrebu so govorili tudi o tretjem evropskem ekumenskem zborovanju. Tega so si zamislili kot »romanje«; začelo se bo z vseevropskim krščanskim srečanjem od 24. do 27. januarja v Rimu, končalo pa septembra 2007 v romunskem Sibiu. Veliko pozornosti so namenili sedanjim evropskim razmeram, ko so se po svetu spet razplamteli teroristični napadi in so Francozi ter Nizozemci na referendumih odklonili sprejetje ustave EZ. Govorili so tudi o od...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh