Jedilnik 27
Jedilnik 27
Smetanova Juha
Sestavine:
1,5 litra vode
ščep mlete kumine
2,5 dl kisle smetane
2 žlici moke
1 žlica sadnega kisa
Priprava: Vodo solimo in zavremo, pridamo kumino, ki jo lahko posebej skuhamo in precedimo. V smetani razžvrkljamo moko ter podmet med mešanjem vlivamo v krop. Juha naj vre 8-10 minut. Po okusu v juho pridamo kis. Ponudimo jo s kruhovimi kockami.
Musaka iz stročjega fižola
Sestavine:
1 kg stročjega fižola
4 žlice olja
3 stroki česna
peteršilj
25 dag govedine
25 dag svinjine
1 čebula
sol, poper
3 jajca
2 dl kisle smetane ali mleka
Priprava: Fižol operemo . Na polovici maščobe prav malo prepražimo sesekljan česen in peteršilj, dodamo narezan fižol, solimo, prilijemo nekoliko vode in pokrito dušimo.
Na ostalem olju rumeno prepražimo sesekljano čebulo ter jo dodamo zmletemu mesu. Pridamo še 1 jajce, sesekljan peteršilj, solimo in popramo ter pr...