Jedilnik 26
Jedilnik 26
Sirovi krapki v juhi, Ponarejene ribe, Skutina klobasa, ...
Jedilnik 26
Sirovi krapki v juhi
Sestavine:
2 žemlji
maslo
1 debelo jajce
nariban sir
drobnjak - peteršilj
1,5 litra mesne ali kostne juhe
Priprava: Žemlje narežemo na 3 mm debele rezine. Namažemo jih z maslom (margarino) in odlagamo na suh pekač.
V manjši skledi razžvrkljamo jajce in vanj na drobno naribamo sir, pridamo še narezan drobnjak ali sesekljan peteršilj in premešamo. Napravimo gosto zmes, ki jo z žličko nanesemo po namazanih žemljah. Postavimo v 190-200 °C vročo pečico na gornjo temperaturo za 12 minut oziroma da nadev dobi rahlo rumeno skorjico.
Krapke lahko spečemo že kakšen dan prej. Postrežemo jih pred juho ali pa jih porazdelimo po krožnikih.
Krapke lahko pripravimo in ponudimo k aperitivu tudi kot slano pecivo.
Ponarejene ribe
Sestavine:
2,5 dl mleka
1 jajce
sol
4 žlice moke
Nadev:
5 žlic drobtin
2 žlici kisl...
Sirovi krapki v juhi
Sestavine:
2 žemlji
maslo
1 debelo jajce
nariban sir
drobnjak - peteršilj
1,5 litra mesne ali kostne juhe
Priprava: Žemlje narežemo na 3 mm debele rezine. Namažemo jih z maslom (margarino) in odlagamo na suh pekač.
V manjši skledi razžvrkljamo jajce in vanj na drobno naribamo sir, pridamo še narezan drobnjak ali sesekljan peteršilj in premešamo. Napravimo gosto zmes, ki jo z žličko nanesemo po namazanih žemljah. Postavimo v 190-200 °C vročo pečico na gornjo temperaturo za 12 minut oziroma da nadev dobi rahlo rumeno skorjico.
Krapke lahko spečemo že kakšen dan prej. Postrežemo jih pred juho ali pa jih porazdelimo po krožnikih.
Krapke lahko pripravimo in ponudimo k aperitivu tudi kot slano pecivo.
Ponarejene ribe
Sestavine:
2,5 dl mleka
1 jajce
sol
4 žlice moke
Nadev:
5 žlic drobtin
2 žlici kisl...