Jedilnik 25
Jedilnik 25
Beluševa kremna juha
Zrezki v omaki
Grahv gnezdu
Kumare v solati
Pehtranova potica
Beluševa kremna juha
Sestavine:
3 dag masla
2 dag moke
25 dag belušev
10 dag jušne zelenjave
muškatni orešček
limonin sok
2 žlici kisle smetane
peteršilj
sol
Priprava: Beluše olupimo (od spodaj navzgor) in narežemo. Prav tako olupimo jušno zelenjavo (namesto korenja lahko vzamemo por) in jo narežemo na listke.
Na razgreto maščobo damo moko, jo dobro premešamo, pridamo pripravljeno zelenjavo in jo pražimo. Nato zalijemo z juho ali vodo (1,5 litra) in kuhamo, da se vse zmehča. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, jo začinimo z oreščkom, popramo, okisamo z limono in dosolimo. Znova prevremo. Nazadnje zamešamo kislo smetano, pomešano s sesekljanim peteršiljem, in juho odstavimo.
Zrezki v omaki
Sestavine:
6-8 zrezkov
2 žlici olja
1 čebula
sol, poper, gorčica
2 žlici kisle smetane
1 žlica paradižnikove mezge
ščep moke
Priprava: Zrezke osolimo, p...
Sestavine:
3 dag masla
2 dag moke
25 dag belušev
10 dag jušne zelenjave
muškatni orešček
limonin sok
2 žlici kisle smetane
peteršilj
sol
Priprava: Beluše olupimo (od spodaj navzgor) in narežemo. Prav tako olupimo jušno zelenjavo (namesto korenja lahko vzamemo por) in jo narežemo na listke.
Na razgreto maščobo damo moko, jo dobro premešamo, pridamo pripravljeno zelenjavo in jo pražimo. Nato zalijemo z juho ali vodo (1,5 litra) in kuhamo, da se vse zmehča. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, jo začinimo z oreščkom, popramo, okisamo z limono in dosolimo. Znova prevremo. Nazadnje zamešamo kislo smetano, pomešano s sesekljanim peteršiljem, in juho odstavimo.
Zrezki v omaki
Sestavine:
6-8 zrezkov
2 žlici olja
1 čebula
sol, poper, gorčica
2 žlici kisle smetane
1 žlica paradižnikove mezge
ščep moke
Priprava: Zrezke osolimo, p...