Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 24

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 09. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Jedilnik 24

1. Močnikova juha z grahom 2. Hrenovke v haljici 3. Dušene bučke 4. Princes krofi 5. Sadni sladoled
Jedilnik 24

Močnikova juha z grahom
Sestavine:
2 litra juhe
15 dag moke
1 drobno jajce
1 dl graha
drobnjak
Priprava: V skledo presejemo moko, ubijemo jajce, ga z vilicami razmešamo med moko ter z rokami napravimo drobljeno kašo. Med mešanjem jo zakuhamo v vrelo mesno, kostno ali juho iz koncentrata. Zakuhamo še opran grah. Juha naj vre 10 minut. Preden jo damo na mizo, potrosimo po njej sesekljan drobnjak ali peteršilj.
Močnik v mleku: Močnik lahko zakuhamo tudi v vrelo slano mleko. Jed po želji in okusu osladkamo in ponudimo s čokolado v prahu.

Hrenovke v haljici
Sestavine:
25 dag krompirja
2 rumenjaka
sol
2 dag masla
5 žlic moke
3-4 pare hrenovk
maščoba za cvrenje
Priprava: Krompir olupimo, solimo, zalijemo in skuhamo. Kuhanega odcedimo, stlačimo, zamešamo maslo. Nato pridamo rumenjaka ali eno celo jajce in z metlico dobro zmešamo. Krompirje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh