Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 23

Objava: 25. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Jedilnik 23

1. Drobnjakovi štrukeljci v juhi 2. Ribje ruladice 3. Pire krompir s čebulo 4. Špinača 5. Ocvrti bezeg
1. Drobnjakovi štrukeljci v juhi
2. Ribje ruladice
3. Pire krompir s čebulo
4. Špinača
5. Ocvrti bezeg



Drobnjakovi štrukeljci v juhi
Sestavine:
20 dag moke
1 jajce
1 žlica olja
sol
topla voda

Nadev:
1 jajce
1 žlica olja
2 žlici drobtin
1 dl sesekljanega drobnjaka
sir za ribanje

Priprava: Moko presejemo v skle­do, v sredini napravimo vdolbi­no za jajce, olje, sol. Po malem pri­li­vamo mlačno vodo in mesimo ta­ko, da je testo na sredini vedno glad­­ko. Testo naj ne bo pretrdo. De­­lovno površino pomokamo in na njej testo temeljito gnetemo, da po­­­stane bleščeče in gladko. Potem ga odložimo na pomokano podla­go­­ in pokrijemo s skledo, da počiva pol ure ali več. Na pomokanem prtu testo nekoliko razvaljamo in ne pre­­tanko razvlečemo do roba mi­ze, ne čez.
Pripravimo namaz: Iz beljaka stepemo trd sneg, ga solimo in do­damo rumenjak. Nazadnje prili­...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh