Jedilnik 23
Jedilnik 23
1. Drobnjakovi štrukeljci v juhi
2. Ribje ruladice
3. Pire krompir s čebulo
4. Špinača
5. Ocvrti bezeg
1. Drobnjakovi štrukeljci v juhi
2. Ribje ruladice
3. Pire krompir s čebulo
4. Špinača
5. Ocvrti bezeg
Drobnjakovi štrukeljci v juhi
Sestavine:
20 dag moke
1 jajce
1 žlica olja
sol
topla voda
Nadev:
1 jajce
1 žlica olja
2 žlici drobtin
1 dl sesekljanega drobnjaka
sir za ribanje
Priprava: Moko presejemo v skledo, v sredini napravimo vdolbino za jajce, olje, sol. Po malem prilivamo mlačno vodo in mesimo tako, da je testo na sredini vedno gladko. Testo naj ne bo pretrdo. Delovno površino pomokamo in na njej testo temeljito gnetemo, da postane bleščeče in gladko. Potem ga odložimo na pomokano podlago in pokrijemo s skledo, da počiva pol ure ali več. Na pomokanem prtu testo nekoliko razvaljamo in ne pretanko razvlečemo do roba mize, ne čez.
Pripravimo namaz: Iz beljaka stepemo trd sneg, ga solimo in dodamo rumenjak. Nazadnje prili...
2. Ribje ruladice
3. Pire krompir s čebulo
4. Špinača
5. Ocvrti bezeg
Drobnjakovi štrukeljci v juhi
Sestavine:
20 dag moke
1 jajce
1 žlica olja
sol
topla voda
Nadev:
1 jajce
1 žlica olja
2 žlici drobtin
1 dl sesekljanega drobnjaka
sir za ribanje
Priprava: Moko presejemo v skledo, v sredini napravimo vdolbino za jajce, olje, sol. Po malem prilivamo mlačno vodo in mesimo tako, da je testo na sredini vedno gladko. Testo naj ne bo pretrdo. Delovno površino pomokamo in na njej testo temeljito gnetemo, da postane bleščeče in gladko. Potem ga odložimo na pomokano podlago in pokrijemo s skledo, da počiva pol ure ali več. Na pomokanem prtu testo nekoliko razvaljamo in ne pretanko razvlečemo do roba mize, ne čez.
Pripravimo namaz: Iz beljaka stepemo trd sneg, ga solimo in dodamo rumenjak. Nazadnje prili...