Jedilnik 23
Jedilnik 23
1. Kremna grahova juha
2. Piščanec v omaki
3. Njoki
4. Kokosove palčke
Kremna grahova juha
Sestavine:
1/4 litra graha
10 dag korenja
2 krompirja
2 žlici olja
pol čebule
2 stroka česna
sol
1,5 litra vode ali juhe
peteršilj
Priprava: Grah, narezan krompir in korenje zalijemo z juho ali vodo, solimo in skuhamo. Medtem na olju zarumenimo sesekljano čebulo in jo zamešamo v juho. Kuhano zelenjavo zmeljemo z električnim mešalnikom, razmešamo, pridamo strt česen in juha naj prevre.
Ponudimo jo z zlatimi kroglicami ali omletnimi krpicami. Preden juho postrežemo, potresemo po njej sesekljan peteršilj.
Piščanec v omaki
Sestavine:
sol
Omaka:
1 žlica olja
2 žlici sesekljane čebule
1 piščančja jetra
3 žlice narezanih šampinjonov
malo sveže paprike
1 žlička moke
2 dl juhe ali vode
pečenkin sok
1 žlica kisle smetane
Priprava: Kose mesa n...
Sestavine:
1/4 litra graha
10 dag korenja
2 krompirja
2 žlici olja
pol čebule
2 stroka česna
sol
1,5 litra vode ali juhe
peteršilj
Priprava: Grah, narezan krompir in korenje zalijemo z juho ali vodo, solimo in skuhamo. Medtem na olju zarumenimo sesekljano čebulo in jo zamešamo v juho. Kuhano zelenjavo zmeljemo z električnim mešalnikom, razmešamo, pridamo strt česen in juha naj prevre.
Ponudimo jo z zlatimi kroglicami ali omletnimi krpicami. Preden juho postrežemo, potresemo po njej sesekljan peteršilj.
Piščanec v omaki
Sestavine:
- 6 kosov piščanca (stegna, zrezki)
sol
Omaka:
1 žlica olja
2 žlici sesekljane čebule
1 piščančja jetra
3 žlice narezanih šampinjonov
malo sveže paprike
1 žlička moke
2 dl juhe ali vode
pečenkin sok
1 žlica kisle smetane
Priprava: Kose mesa n...