Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 23

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 18. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Jedilnik 23

1. Kremna grahova juha 2. Piščanec v omaki 3. Njoki 4. Kokosove palčke
Kremna grahova juha
Sestavine:
1/4 litra graha
10 dag korenja
2 krompirja
2 žlici olja
pol čebule
2 stroka česna
sol
1,5 litra vode ali juhe
peteršilj

Priprava: Grah, narezan krompir in korenje zalijemo z juho ali vodo, solimo in skuhamo. Medtem na olju zarumenimo sesekljano čebulo in jo zamešamo v juho. Kuhano zelenjavo zmeljemo z električnim mešalnikom, razmešamo, pridamo strt česen in juha naj prevre.
Ponudimo jo z zlatimi kroglicami ali omletnimi krpicami. Preden juho postrežemo, potresemo po njej sesekljan peteršilj.

Piščanec v omaki
Sestavine:
    6 kosov piščanca (stegna, zrezki)
2 žlici olja
sol

Omaka:
1 žlica olja
2 žlici sesekljane čebule
1 piščančja jetra
3 žlice narezanih šampinjonov
malo sveže paprike
1 žlička moke
2 dl juhe ali vode
pečenkin sok
1 žlica kisle smetane

Priprava: Kose mesa n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh