Jedilnik 22
Jedilnik 22
1. Krompirjeva juha
2. Zapečeni skutni rezanci
3. Kompot iz rabarbare
4. Ržene štručke
5. Sadna solata
Krompirjeva juha
Sestavine:
40 dag krompirja
1 korenček
2 žlici olja
1 čebula
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlička moke
sol, lovorjev list, majaron
2 žlici kisa
Priprava: Na olju prepražimo sesekljano čebulo, pridamo na kocke narezan krompir in korenček in nekaj časa pražimo. Potem poprašimo z moko, prilijemo mezgo in liter in pol vode ter do dna dobro premešamo. Solimo, pridamo lovorjev list, zdrobljen majaron in juho večkrat pomešamo. Vre naj počasi, pokrito, da se krompir zmehča (20 minut). Pred serviranjem jo po okusu malo okisamo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Juha bo še boljša, če ji pridamo pečenkin sok.
Juha bo hitreje pripravljena, če damo vse kuhat v vrelo vodo in izboljšamo okus z ostankom mesne ali golaževe omake.
Zapečeni
skutni rezanci
Sestavine:
30 dag rezancev
50 dag skute
3 jajca
5 dag mas...
Sestavine:
40 dag krompirja
1 korenček
2 žlici olja
1 čebula
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlička moke
sol, lovorjev list, majaron
2 žlici kisa
Priprava: Na olju prepražimo sesekljano čebulo, pridamo na kocke narezan krompir in korenček in nekaj časa pražimo. Potem poprašimo z moko, prilijemo mezgo in liter in pol vode ter do dna dobro premešamo. Solimo, pridamo lovorjev list, zdrobljen majaron in juho večkrat pomešamo. Vre naj počasi, pokrito, da se krompir zmehča (20 minut). Pred serviranjem jo po okusu malo okisamo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Juha bo še boljša, če ji pridamo pečenkin sok.
Juha bo hitreje pripravljena, če damo vse kuhat v vrelo vodo in izboljšamo okus z ostankom mesne ali golaževe omake.
Zapečeni
skutni rezanci
Sestavine:
30 dag rezancev
50 dag skute
3 jajca
5 dag mas...