Jedilnik 20
Jedilnik 20
Jedilnik 20
1. Česnova juha
2. Mesna lazanja
3. Polnozrnati kruh
4.Biskvit s češnjami
Česnova juha
Sestavine:
2,5 litra vode ali juhe
4 dag margarine
7 dag krompirja
1 žlica moke
8 strokov česna
2,5 dl sladke smetane
Priprava: Na raztopljeni margarini popražimo strt česen ter ga zalijemo z juho. Olupljen krompir fino naribamo, damo v juho in pustimo, da mirno - počasi vre. Moko razmešamo v smetani ter zakuhamo v juho. Juho po okusu začinimo. Juha naj vre še pet minut. Ponudimo jo z opečenimi kruhovimi kockami.
Mesna lazanja
Sestavine:
30 dag rezančnega testa za lazanjo
60 dag mletega mesa
3 žlice olja
1 čebula
1 dl juhe
2 dl paradižnikove mezge
poper, sol
česen, peteršilj
bazilika
Bela oma...