Jedilnik 19
Jedilnik 19
Jedilnik 19
1. Juha iz kolerabic
2. Gratinirani polpeti
3. Krompirjeva solata s prelivom
4. Orehova rulada
Juha iz kolerabic
Sestavine:
3 kolerabice
2 krompirja
2 žlici olja
2 žlici čebule
žlica moke
1,5 litra juhe
1,5 dl kisle smetane
sol
poper
peteršilj
Mlade olupljene kolerabice zrežemo na tanke rezine. Prav tako pripravimo krompir. Na olju prepražimo čebulo, pridamo narezano kolerabo in krompir in še pražimo. Nato potresemo z moko ter zalijemo z juho ali vodo. Lahko dodamo kocko, solimo, popramo in juha naj počasi vre, da se zelenjava zmehča. Nazadnje zakuhamo kislo smetano, pomešano z malo moke, in juho odstavimo. Preden jo postrežemo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Gratinirani polpeti
...