Jedilnik 18
Jedilnik 18
1. Dietni zdrobovi žličniki
2. Svinjske zarebrnice z gobami
3. Smetanov puding
4. Sadne rezine s snegom
Dietni zdrobovi žličniki
Sestavine:
2 jajci
12 dag pšeničnega zdroba
drobnjak
Priprava: Za težo dveh jajc natehtamo pšeničnega zdroba. Jajca stepemo z vilicami, zamešamo zdrob z narezanim drobnjakom ali peteršiljem in takoj zakuhamo majhne žličnike v vrelo juho. Juha naj vre pokrita. Ko žličniki narastejo (8-10 minut), jih odstavimo, vendar jih pustimo tik pod vreliščem še 10 minut. Tako pripravljeni so zelo rahli in okusni.
Svinjske zarebrnice
z gobami
Sestavine:
6 zarebrnic
sol
2 žlici olja
1 čebula
15 dag gob
poper
peteršilj
česen
1 dag moke
juha ali voda
limonin sok
Priprava: Narežemo za prst debele zarebrnice (boljše so s kostmi), jih rahlo potolčemo in posolimo. Na hitro jih opečemo na vročem olju. Na istem olju prepražimo čebulo, pridamo narezane gobe (šampinjone), jih prepražimo...
Sestavine:
2 jajci
12 dag pšeničnega zdroba
drobnjak
Priprava: Za težo dveh jajc natehtamo pšeničnega zdroba. Jajca stepemo z vilicami, zamešamo zdrob z narezanim drobnjakom ali peteršiljem in takoj zakuhamo majhne žličnike v vrelo juho. Juha naj vre pokrita. Ko žličniki narastejo (8-10 minut), jih odstavimo, vendar jih pustimo tik pod vreliščem še 10 minut. Tako pripravljeni so zelo rahli in okusni.
Svinjske zarebrnice
z gobami
Sestavine:
6 zarebrnic
sol
2 žlici olja
1 čebula
15 dag gob
poper
peteršilj
česen
1 dag moke
juha ali voda
limonin sok
Priprava: Narežemo za prst debele zarebrnice (boljše so s kostmi), jih rahlo potolčemo in posolimo. Na hitro jih opečemo na vročem olju. Na istem olju prepražimo čebulo, pridamo narezane gobe (šampinjone), jih prepražimo...