Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsi smo Cerkev

Objava: 07. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Vsi smo Cerkev

Da bomo imeli radi svojo škofijo in v njej dejavno sodelovali, jo moramo najprej poznati. To se bo v neki meri zgodilo na škofijskem pastoralnem dnevu v Vipavi.

Metod Pirih, koprski škof

V Apostolskih delih in pismih apostola Pavla pogosto beremo o čudovitih darovih, ki jih je Sveti Duh delil in zbujal v prvi Cerkvi: eni so prerokovali, drugi razlagali, tretji oznanjali, četrti ozdravljali (prim. 1Kor 12,4-11). Najbrž so bile res potrebne izredne milostne energije, da je Cerkev mogla zaživeti in se razširiti, a verjetno tudi premalo upoštevamo duhovno in apostolsko vnemo prvih kristjanov. Tudi danes nam Bog Svetega Duha ne daje na mero, ampak v izobilju.
Tudi življenje vsakega izmed nas je povezano z duhom. Božji duh nas je napolnil pri krstu in pri drugih zakramentih, v nas prihaja zlasti z redno molitvijo in evharistijo. Mlade napolnjuje pri izobraževanju in vzgoji. Vedno si je treba prizadevati za to, da bi bili povezani z duhom kakor mladika s trto in prosili Gospoda, naj deluje v nas, naj nas opogumlja, navdušuje, posvečuje, vodi, očiščuje in pravilno usmerja. Vztrajno je t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh