Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Daj Kristusu priložnost, ko te pokliče!

Mateja Feltrin Novljan
Za vas piše:
Mateja Feltrin Novljan
Objava: 30. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Daj Kristusu priložnost, ko te pokliče!

Vrhovni predstojnik reda manjših bratov kapucinov John Corriveau doživlja svet kot bratstvo. Po rodu je Kanadčan, živi v Rimu, toda večino leta je na poti, saj njegovi bratje delujejo v 101 državi.

Vrhovni predstojnik reda manjših bratov kapucinov John Corriveau doživlja svet kot bratstvo. Po rodu je Kanadčan, živi v Rimu, toda večino leta je na poti, saj njegovi bratje delujejo v 101 državi. Povsod je doma, tudi v Sloveniji se je počutil tako, ko je od 12. do 14. aprila v Ljubljani sodeloval na kapitlju slovenskih bratov kapucinov. Br. John Corriveau je iskren sogovornik, ki opogumlja s svojim zgledom in z besedami: Bog nas ljubi, zato ni problema, ki ga ni mogoče rešiti.

    Zakaj ste se odločili za posvečeno življenje v kapucinskem redu?
Verjetno zato, ker za druge nisem vedel. Najprej sem želel postati škofijski duhovnik. Ker se nisem učil latinščine, me niso sprejeli v semenišče. Potem sem vstopil h kapucinom, saj latinščina ni bila pogoj. In tam sem našel smisel življenja. Bog ima svoj način, kako nas vodi skozi življenje: meni je z zaprtimi vrati pokazal pot k bratom kapucinom.
    Kakšno je poslanstvo vrhovnega predstojnika bratov kapucino...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh