Jedilnik 15
Jedilnik 15
Jedilnik 15
1. Zelenjavna juha
2. Omletna potica s šunko
3. Porova solata z jogurtovim prelivom
4. Krompirjeva torta
Zelenjavna juha
Sestavine:
1 1/2 litra juhe ali vode
10 dag cvetače z listi
7 dag graha
7 dag korenja
5 dag zelene
5 dag ohrovta
1 žlica olja
2 žlici čebule
1 kavna žlička moke
sol, lovor
peteršilj
Zakuha: 3 dag krpic ipd …
Priprava: V kostno juho ali vrelo vodo stresemo oprano, na kockice narezano zelenjavo. Juha naj četrt ure počasi vre, da se zelenjava zmehča. Medtem na olju zarumenimo drobno sesekljano čebulo, zamešamo moko ter zalijemo z zajemalko hladne vode. Ko prevre, zlijemo v juho ter zakuhamo krpice ali podobno drobno zakuho. Še bolje je, če lahko zelenjavni juhi dodamo 2 žlici praženega riža, ki nam je...