Svetovna kuhinja v slovenskih loncih
Svetovna kuhinja v slovenskih loncih
Irska in britanska kuhinja med po-
znavalci dobre hrane sicer nista na
prvih mestih. V naslednjih števil-
kah bomo spoznali nekaj značilnih
irskih, pozneje pa še britanskih jedi
in se na lastne oči in z lastnimi usti
prepričali, ali imajo prav ali so kaj
spregledali.
Začenjamo na Irskem, v deželi,
ki se v zadnjih mesecih pogosto
omenja v sredstvih javnega obve-
ščanja, predvsem zato, ker bo do
junija predsedovala Svetu Evrop-
ske zveze. Znana je po blagi klimi
in zelenih travnikih, vendar pa je v
zadnjih desetih letih doživela tudi
izjemen gospodarski razvoj. Kme-
tijstvo, ki je bilo včasih najpomem-
bnejša gospodarska veja, sedaj
močno prekašata industrija in sto-
ritveni sektor. Kljub spremembam
v načinu življenja pa so za njihovo
kuhinjo še vedno značilne kmečke
jedi iz (nekdaj) zgolj doma pridela-
nih sestavin.
Krompir in por