Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogostna vprašanja o prehrani in raku (1)

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 03. 08. 2011 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 07:39

Pogostna vprašanja o prehrani in raku (1)

5 Minut za zdravje

Razne strokovne in poljudne revije pogosto objavljajo najnovejše izsledke raziskav, ki so dokazale povezanost določenih vrst raka z uživanjem določene hrane. Vpliv prehrane na pojav raka je izjemno zanimiv za bralce in pogosto revije preveč poudarjajo koristi ali škodljivosti hranil, ki jih je raziskava zajemala. Zelo redko je priporočljivo, da zamenjate prehranjevalne navade ali telesno dejavnost zaradi ene same objavljene raziskave še posebno, če objavljeni izsledki še niso dokončni. Ali alkohol poveča tveganje za raka?

Alkohol poveča tveganje raka ust, žrela, grla, požiralnika, jeter in dojk. Če pijete alkohol, omejite pitje na dve enoti alkohola na dan za moške in eno enoto za ženske. Ena enota je 1 dl vina ali malo pivo ali šilce žganja. Če pijete alkohol in tudi kadite, se tveganje poveča mnogo bolj, kot če bi le sešteli posamezni tveganji kajenja in pitja. Ženske, ki imajo veliko tveganje z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh