Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovna kuhinja v slovenskih loncih

Za vas piše:
Tina Šuštar
Objava: 29. 04. 2021 / 11:19
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:02

Svetovna kuhinja v slovenskih loncih



Irska slovi po kakovostni jagnjeti-ni. Pripravljajo jo na raznovrstne načine, nabolj značilna jed pa je tako imenovana Irish stew, neke vrste enolončnica iz jagnjetine in krompirja. Včasih so jo pripravljali iz ovčetine in ji niso dodajali ne krompirja ne korenja. Naj vas be-seda enolončnica ne zavede, ne gre namreč za juho z mesom in zelenja-vo, ampak za gosto mesno-krom-pirjevo jed z malo tekočine.

Irska enolončnica
Irish stew

Za 4 osebe potrebujemo:
4 kose jagnjetine (najbolje vrat-
ni del)
4 tanke rezine slanine
žlico olja
1 kg krompirja
3 korene
3 srednje debele čebule
sol, poper
0,5 l juhe
timijan
vejice peteršilja

Z mesa odstranimo odvečno
maščobo, slanino narežemo na 2
cm dolge rezine in jih ocvremo na
vročem olju. Ko postane hrustlja-
va, jo odstranimo in na maščobi z
obeh strani popečemo še jagnjeti-
no.
V kozico z debelim dnom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh