Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

50 let redovništva s. Magdalene Cimerlajt [FOTO]

Za vas piše:
Martin Zlobko
Objava: 20. 06. 2022 / 10:02
Oznake: Dogodek, Maša
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2022 / 13:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
50 let redovništva s. Magdalene Cimerlajt [FOTO]
Sestra Magdalena Cimerlajt ob nedeljskem zlatem redovniškem jubileju. FOTO: Tatjana Splichal

50 let redovništva s. Magdalene Cimerlajt [FOTO]

»Vem, komu sem veroval …« (2 Tim 1,12). Besede apostola Pavla si je uršulinka s. Magdalena Cimerlajt vzela za vodilo svojih zlatih redovniških zaobljub pod varstvom svete Angele.

Njeno življenje in delo sta jo privedli do hvaležnosti, ko »zre v to resničnost, ki je sveta«, kot je sama zapisala v zloženki, ki smo jo prejeli ob praznovanju 50 let redovništva.

Kdo je s. Magdalena Cimerlajt, sonce med otroki? TUKAJ

To Božjo slavo smo po njenih delih prepoznavali tudi vsi, ki smo se zbrali v cerkvi sv. Stanislava v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano na evharističnem slavju. Vstali namreč s. Magdaleno Cimerlajt tako močno nagovarja, da se je odločila, da svoj zlati redovni jubilej priredi prav v tem prostoru, kjer se srečujemo tudi s skupnostjo družin, ki je sestri tako pri srcu. Tudi sicer je ena izmed osnovnih sestrinih prioritet prav delo z otroki in mladino s posebnimi potrebami v zavodu Cirius. Z neizmerno ljubeznijo in predanostjo prinaša Jezusa tem otrokom in mladim in jih pripravlja na prejem zakramentov.

Duhovnik Stanko Fajdiga je izrazil hvaležnost s. Magdaleni za vse molitve. FOTO: Tatjana Splichal

Duhovni spremljevalec duhovnik Stanko Fajdiga, ki je vodil slovesnost ob somaševanju desetih duhovnikov, je med pridigo izrazil hvaležnost »za vse ure, ki jih je sestra Magdalena po Božji milosti preživela pred tabernakljem, da je bila z Njim, in da je bila z Njim tudi za vse, h katerim je poslana«. Iz teh trenutkov namreč črpa moč za oznanjanje živega Kristusa med nami.

Gojenci iz CIRIUS-a Kamnik z družinami s slavljenko. FOTO: Tatjana Splichal

Skupnost sester, člani naše skupnosti družin, sestrini sorodniki, njeni veroučenci, prijatelji duhovniki in mnogi drugi, ki jih je sestra v svojem življenju pripeljala h Gospodu, smo ta dan občutili veliko veselje in hvaležnost za dar njenega življenja in darovanja v redovništvu. 

Med sveto mašo je obnovila tudi svoje redovne zaobljube, med katerimi je izrekla naslednje besede: »V moči milosti in Tvoje ljubezni želim nadaljevati pot, na katero si me povabil in me ljubeče spremljal do tega trenutka. Verujem, da bo najina ljubezen rasla od dne do dne in prinesla sadove tudi v večnost«. Mir, ki veje iz njenega preprostega srca, je mir Vstalega. Je mir Življenja. Je Življenje samo.

Več o dogodku v spodnji fotogaleriji Tatjane Splichal:

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh