Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

50 let od izdaje okrožnice Humanae Vitae

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 19. 10. 2017 / 07:05
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

50 let od izdaje okrožnice Humanae Vitae

Na Gregoriani prirejajo ciklus devetih predavanj o zadnji okrožnici Pavla VI.

Na papeški univerzi Gregoriana se danes začenja cikel devetih predavanj o zadnji okrožnici Pavla VI. Humanae Vitae. Predavanja z naslovom Pot družine ob 50. obletnici Humanae Vitae bodo odprla vprašanja, kot so odnosi parov, družinski odnosi, biotehnologija in načrtovanje življenja v luči dveh okrožnic, Humanae Vitae in Amoris Laetitia. Načela, ki jih prvi papeški dokument uporablja kot vodila in norme, so vodila in norme tudi v drugem dokumentu, vendar pa tukaj služijo stvarnosti življenja para in družinskega življenja. Čeprav je med obema okrožnicama minilo pol stoletja, obe govorita o družini in predvsem o parih.



Govoriti o okrožnici papeža Pavla VI., ki je bila izdana 25. julija 1968, je torej smiselno tudi v današnjem času, kot potrjuje Emilia Palladino, docentka na papeški univerzi Gregoriana. To se ji zdi povsem smiselno, »kajti oba časa sta si podobna, če upoštevamo velikanske spremembe. Prav tako sta med seboj povezana, v kolikor je eden rezultat drugega.«

Palladinova izpostavi nauk pontifikata papeža Frančiška, ki na stvarnost gleda kot na prvi dejavnik, o katerem je treba premišljevati, da bi potem lahko šli dalje in si predstavljali druge cerkvene, pastoralne, teološke in doktrinalne poti. Gre za priložnost, ki je ne gre zamuditi. Palladinova dodaja, da je pomembno ovrednotiti sedanjost, pretresti znamenja časov in iskati rešitve z vsemi intelektualnimi in družbenimi izrazi. To je značilnost in karizma Cerkve, ki je zmožna iti skozi zgodovino.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh