Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

40 dni za življenje

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 02. 2015 / 14:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

40 dni za življenje

Pobuda 40 dni za življenje je na pepelnično sredo, 18. februarja 2015, zaživela tudi v Sloveniji.

Pobuda 40 dni za življenje je na pepelnično sredo, 18. februarja 2015, zaživela tudi v Sloveniji. Gre za mednarodno ekumensko molitveno pobudo za rešitev nerojenih človeških življenj, kulturo življenja, zaščito žensk pred ranjenostjo zaradi umetnega splava ter za spreobrnjenje zdravstvenega osebja in zagovornikov splava. Z njo želijo v Zavodu Božji otroci ozaveščati lokalno skupnost o tragičnosti umetnega splava in spodbuditi tudi župnije in druge skupnosti, da se jim pridružijo v molitvi in bdenju.


Nekateri se redno udeležujejo molitve in bdenja za spočeto življenje. Foto: Tatjana Splichal

»Kristus nam je povedal, da se nekatere demone lahko izžene le z molitvijo in postom (prim. Mr 9, 29). To dvoje gre z roko v roki. Molitev nas ohranja ukoreninjene v dejstvu, da je naša želja izpolnjevati Božjo voljo, post pa je žrtev, ki nam z Božjo pomočjo pomaga preseči svoje omejitve,« menijo v Zavodu Božji otroci. »Iz primerov, kot so: Noe v vesoljnem potopu, Mojzes na gori, učenci po Kristusovem vstajenju ... sklepamo, da Bog vidi spreobrnitveni potencial svojih otrok, če sprejmejo in izpolnjujejo 40-dnevni izziv.«

Pobuda bo trajala do 29. marca. Molitve in miroljubnega bdenja se lahko udeležite vsak dan od 6h do 18h v neposredni bližini ljubljanske porodnišnice.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh