Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

4. avgusta vabljeni na Svete Višarje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 07. 2019 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2019 / 09:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
4. avgusta vabljeni na Svete Višarje

4. avgusta vabljeni na Svete Višarje

Osrednja gosta »Romanja treh Slovenij« bosta škof Jurij Bizjak in vrhovni sodnik Jan Zobec.

Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi vabita na 31. romanje treh Slovenij - matične, zamejske in izseljenske. Osrednja gosta dogodka bosta škof Jurij Bizjak in vrhovni sodnik Jan Zobec.

Na prvo nedeljo v avgustu se na stiščišču treh narodov in kultur na Svetih Višarjah vsako leto srečajo rojaki iz Slovenije, zamejstva in sveta. Nekateri romarji se do vrha povzpnejo peš po romarski poti s postajami križevega pota, ki jih je naslikal Tone Kralj, večino pa na vrh popelje gondola.

Program romanja:

- ob 10. uri in 30 minut bo predavanje pravnika, vrhovnega in nekdanjega ustavnega sodnika Jana Zobca z naslovom Tri Slovenije, ena identiteta

- opoldne bo koprski škof dr. Jurij Bizjak skupaj z izseljenskimi in drugimi duhovniki daroval slovesno sveto mašo

- po maši, ob 13. uri, bo na ploščadi za cerkvijo kulturni program. Tako mašo kot kulturni program bosta s petjem in glasbo sooblikovala zbor Slovenski cvet iz severne Nemčije in Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov

Kdor se želi udeležiti romanja treh Slovenij na Svete Višarje s programom enodnevnega romanja, se lahko obrne na Agencijo Trud po e-pošti: trud@trud.si ali tel.: 01/360-28-20. Prijave zbirajo do 26. julija.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh