Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

26 let Radia Ognjišče

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 29. 11. 2020 / 10:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 06:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
26 let Radia Ognjišče

26 let Radia Ognjišče

Obletnico bodo nocoj ob 20. uri proslavili s tradicionalnim Gala koncertom.

Včeraj je Radio Ognjišče praznoval 26. obletnico oddajanja iz ljubljanskega studia. FOTO: Tatjana Splichal



Včeraj je Radio Ognjišče praznoval 26. obletnico oddajanja iz ljubljanskega studia. Glas katoliške radijske postaje se ne sliši le po vseh koncih Slovenije, temveč prek medmrežja seže v vsak kotiček sveta. Po podatkih Radiometrije (april 2017) ima Radio Ognjišče približno 3,3 % vseh radijskih poslušalcev (»včeraj« ga je vsaj četrt ure poslušalo okrog 60.000 ljudi), kar ga v starostni skupini od 10 do 75 let trdno uvršča na 7. mesto med vsemi slovenskimi radijskimi postajami.

Prinašati veselo oznanilo

Zgodba Radia Ognjišče se je sicer rodila leta 1993, ko ga je ustanovilo Tiskovno društvo Ognjišče, delo v koprskem studiu so začeli 5. junija 1994, neprekinjeno 24-urno oddajanje iz kletnih prostorov Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu pa sega do 28. novembra 1994. »Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da s pomočjo medija poslušalcem prinaša evangelij, veselo oznanilo. Od tega se nismo nikdar oddaljili, nasprotno: vse širše je naše evangelizacijsko delo,« je ob 20-letnici oddajanja pojasnil glavni in odgovorni urednik msgr. Franci Trstenjak.


Radijci radi sedejo tudi na kolo. FOTO: Tatjana Splichal


»Pogumno naprej«

Danes zvečer ob 20. uri bo mogoče prek radijskih valov, na spletni strani in na facebook kanalu Radia Ognjišče spremljati 26. Gala koncert, poimenovan »Pogumno naprej«, za katerega so izbrali zanimive točke preteklih koncertov in jih povezali z vzpodbudno besedo radijskih voditeljev. Že včeraj opoldne pa je v radijski kapeli obletno sveto mašo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Nihče ni pozabljen ali izključen

»Vesel sem, da vsi sodelavci Radia Ognjišče želite in hočete videti Luč in jo prek različnih oddaj prinašate poslušalcem, še posebej tistim, ki jih ne vidimo pri cerkvenih obredih ali pa so drugačnih prepričanj in filozofij, pa vendarle iskreni in ponižni iskalci resnice in smisla življenja. V vašem poslanstvu se zavedate, da je Luč namenjena vsakemu človeku na tem planetu, zato žarki vaših oddaj obsevajo različna okolja in ljudi: od tistih, ki se udeležujejo molitve rožnega venca ali sv. maše, do onih, ki jih bolj zanimajo informativne in pogovorne oddaje; na poseben način nagovarjajo bolne in trpeče v dolgih neprespanih nočeh, pa tiste, ki delajo v več izmenah, ponoči ali podnevi; nagovarjajo družine, starše, otroke, mlade …, tiste, ki so strašno osamljeni in jih nihče ne obišče ali opazi. Pri vas ni nihče pozabljen ali izključen, ker hočete videti Luč, kjer jo nosite v sebi in jo prižigate v vseh ljudeh, ker želite s pozitivno in dobro novico prinašati veselje in upanje. Še posebej se mi zdi to potrebno poudariti v sedanjih razmerah, ko se zdi, da v mnogih medijih iščejo predvsem negativne in slabe stvari: pogosto se poroča le, če se je zgodilo nekaj slabega, ali pa se ustvarja polresnice, lažne novice, teater in s populističnim in všečnim pristopom vse večjo zmedo in nelagodje, da so na koncu ljudje popolnoma prestrašeni in negotovi,« je v pridigi ob 26. obletnici Radia Ognjišče zaposlene na radiu nagovoril ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh