Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

21. decembra ne bo konec sveta, zatrjuje vatikanski glavni astronom

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 13. 12. 2012 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

21. decembra ne bo konec sveta, zatrjuje vatikanski glavni astronom

Po starodavni majevski prerokbi naj bi ob koncu prihodnjega tedna prišlo do zasuka magnetnih polov na Zemlji.

Direktor vatikanske zvezdarne, jezuit Jose Gabriel Funes, v starodavni majevski prerokbi ne vidi nevarnosti za konec sveta, ki naj bi se zgodil 21. decembra letos. V prispevku za vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' argentinski znanstvenik skuša pomiriti razburjene ljudi. Prerokba pravi, da naj bi konec prihodnjega tedna prišlo do zasuka magnetnih polov na Zemlji, toda Funes za to ne najde nikakršne znanstvene utemeljitve. »Sploh ni vredno razpravljati o znanstveni podlagi teh domnev«, poudarja vatikanski astronom.

Proces širjenja vesolja se nenehno dogaja, je poudaril jezuit. Če je sodobni računski model pravilen, potem bo čez milijrado let prišlo do razpada mešanice snovi in energije, razmišlja vodja ustanove 'Specola Vaticana' v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu.

Po majevskem koledarju se 21. decembra letos zaključi obdobje Baktun, in sicer 13. Vsak Baktun traja 394 let. Koledar se pričenja leta 3114 pred Kristusom. Po majevskem izročilu naj bi bil 13. Baktun 'odločilni in zadnji'. Ezoteriki z vsega sveta si to razlagajo kot napoved konca sveta. Spletni brskalnik Google za konec sveta 21. decembra beleži rekordnih 40 milijonov vnosov.

Funes, ki je tudi sam obiskal majevsko zvezdarno Copa v Hondurasu, v svojem prispevku za 'L'Osservatore' spominja, da ima krščanstvo ravno nasprotno vizijo. Majevski koledar in fizikalna kozmologija izpostavljata konec sveta v mrazu in temi. Krščanska vera pa nas uči, da bo Bog ob poslednji sodbi spet vse postavil na pravo mesto – 'slehernega človeka in celotno vesolje'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh