Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1945–2025 in slovenska kulturna vojna

Jože Dežman
Za vas piše:
Jože Dežman
Objava: 31. 07. 2024 / 13:26
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2024 / 13:43
1945–2025 in slovenska kulturna vojna
Razstava 3450 umorjenih: Jama pod Macesnovo gorico – Slovenski Katin je bila postavljena v angleščini v Evropskem parlamentu v Bruslju, v Sloveniji pa najprej v Zavodu sv. Stanislava (fotografija je z odprtja razstave 10. aprila), v Kopru, Novi Gorici, tr

1945–2025 in slovenska kulturna vojna

Pod pretvezo boja proti fašizmu skušajo novostalinisti prodati stari titoistični aparthajd.

Kaj se nam bo dogajalo ob spominjanju na 80 let od konca druge svetovne vojne in uvedbe stalinizma v Sloveniji/Jugoslaviji oz. v slovenski kulturni vojni leta 2025? Ali bodo neostalinisti še naprej sramotili resnico in pravico? Kaj bo zmogel demokratični upor spomina in vesti?

Ministri za obrambo stalinizma

Napoved preganjanja fašizma za domače potrebe, ki jo prinaša sprememba zakona o javnem redu in miru tudi s preganjanjem t. i. »okupatorskih organizacij«, je morda najbolj nazorna napoved strategije, ki jo bo titofilni, neostalinistični vladni blok s komunističnimi veterani ubral v letu 2025.

Po medijskem poročanju so »te 'okupatorske organizacije', kot so jih poimenovali, Prostovoljna protikomunistična milica, Slovensko domobranstvo, Gorenjska samozaščita, Slovenski narodni varnostni zbor, Jugoslovanska vojska v domovini, Vermani, Raztrganci, Črna roka in ustaši«.

Nenavadno je, da poslanec Svobode Martin Premk, ko predstavlj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh