Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

15. dan posvečenega življenja

Objava: 25. 01. 2011 / 12:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

15. dan posvečenega življenja

Darovanje Božjega Sina, ki ga simbolizira njegova predstavitev v templju, je vzor vsake posvečene osebe, ki posveti svoje življenje Gospodu.

Papež Janez Pavel II. (1987 – 2005) je želel, da bi na praznik Gospodovega darovanja v templju, 2. februarja, Cerkev praznovala poseben dan posvečenega življenja. V katoliški Cerkvi smo ga prvič obeležili 2. februarja 1997. Darovanje Božjega Sina, ki ga simbolizira njegova predstavitev v templju, je vzor vsake posvečene osebe, ki posveti svoje življenje Gospodu.

Namen tega dneva je trojen. Predvsem je zahvala Gospodu za dar posvečenega življenja. Na drugem mestu naj bi Božje ljudstvo bolj spoznalo in cenilo posvečeno življenje. Ta dan vabi vse, ki so svoje življenje posvetili evangeliju, da bi slavili čudovita dela, ki jih v njih izvršuje Gospod.

V sredo, 2. februarja 2011, bomo v Cerkvi na Slovenskem praznovali 15. dan posvečenega življenja po naslednjem razporedu:

- v ljubljanski nadškofiji bo v župniji Ljubljana – Dravlje sveta maša v župnijski cerkvi ob 15. uri;

- v mariborski nadškofiji bo v župniji Maribor - Sv. Jožef (Studenci) sveta maša v župnijski cerkvi ob 15. uri;

- v celjski škofiji bo v župniji Sevnica sveta maša v župnijski cerkvi ob 15. uri;

- v koprski škofiji bo sveta maša potekala v župniji Nova Gorica - Kapela (Kostanjevica) v župnijski cerkvi ob 15. uri;

- v murskosoboški škofiji bo sveta maša v župnijski cerkvi v Beltincih ob 9. uri;

- v novomeški škofiji bo v župnijski cerkvi v Šentjerneju sveta maša ob 10. uri;

- ob 15. uri bo v župnijski cerkvi sv. Miklavža v Sevnici sveta maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub, obred bo vodil celjski škof Stanislav Lipovšek;

- ob 15. uri bo v župnijski cerkvi Kristusovega učlovečenja v Dravljah sveta maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub, obred bo vodil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik;

- ob 15. uri bo v Mariboru pri sv. Jožefu (Studenci) sveta maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub, obred bo vodil mariborski nadškof Franc Kramberger;

- ob 10. uri bo v župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih sveta maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub, obred bo vodil mariborski pomožni škof Peter Štumpf;

- ob 10. uri pa bo v Šentjerneju sveta maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub, obred bo predvidoma vodil novomeški škof Andrej Glavan.

Besedilo je pripravila s. Polonca Majcenovič ŠSFKK, koordinatorka Komisije za duhovnost pri KORUS-u, napoved svetih maš pa objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh