Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

13-letni dijak zavrnil obisk mošeje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 10. 2016 / 10:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

13-letni dijak zavrnil obisk mošeje

Starši naj bi zaradi »špricanja pouka« plačali 150 evrov globe.

13-letni dijak iz nemškega mesta Rendsburg se ni udeležil šolskega izleta, ker se je želel izogniti skupnemu obisku mošeje. Šola je njegov izostanek ocenila kot »špricanje pouka«, dijakovi starši pa naj bi zaradi »kršenja šolskih pravil« plačali 150 evrov globe, kot je poročal časnik Focus. Ker so se straši na odločitev šole pritožili, se je v primer vključilo tamkajšnje sodstvo in obstaja možnost, da bo prišlo celo do sodnega procesa.



Po poročanju krajevnih medijev naj bi se sedmošolec iz svetovnonazorskih razlogov junija letos ne udeležil šolskega izleta. Njegovi starši, ki ne pripadajo nobeni verski skupnosti, so se ustrašili, da bo dijak, prav tako neveren, deležen »verske indoktrinacije«. Odločitev, da mu dovolijo ostati doma, so argumentirali z izjavo, da se nikogar ne sme prisiliti k vstopu v verski objekt. Gimnazija, ki jo dijak obiskuje, za medije ni dajala izjav.

Po navedbah časnika Focus je odvetnik dijakovih staršev na spletu objavil besedilo obrambe, v katerem med drugim piše, da so se starši »v luči poročil o versko spodbujenem nasilju v povezavi z islamom upravičeno bali za življenje svojega sina«.

Vir: kath.net
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh