Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

10 najbolj osrečujočih poklicev

Objava: 19. 09. 2011 / 16:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

10 najbolj osrečujočih poklicev

Spletni portal Forbes je objavil raziskavo o 10 najbolj osrečujočih poklicih. Kaj mislite, kateri so to?

10. Fizični delavci: Ročno delo je zelo cenil in spoštoval papež Janez Pavel II. Čeprav delavec dela v prahu in potu, dela pošteno in je zato zadovoljen.

9. Zastopnik prodaje za finančne storitve: 56 % jih pravi, da so s svojo službo zadovoljni. Mogoče zaradi precej dobre plače in ugodnega delovnega časa.

8. Psiholog: Psihologi lahko rešijo probleme drugega človeka ali pa tudi ne; vsekakor izgleda, da jim je uspelo rešiti svoje.

7. Umetnik: Ustvarja – v tem je podoben Bogu in v tem najde zadovoljstvo.

6. Učitelj
5. Učitelji za otroke s posebnimi potrebami
Oba poklica vključujeta povezanost z ljudmi, ne samo, kako jim pomagati, ampak kako izboljšati pomoč. Pomagajo jim se učiti, se soočiti s stvarmi ali sprejeti težave v življenju.

4. Pisatelji: Umsko delo je popolno nasprotje fizičnemu, vendar prinaša podobno zadovoljstvo. Umetnik lahko prodre in osvetli najgloblje misli človeškega duha. Lahko ubesedi duhovno in s tem bolje spozna sebe.

3. Fizioterapevt: Tudi on pomaga ljudem, da so boljši – bolj okretni kot prej.

2. Gasilci: Morda imajo veliko lažnih alarmov, vendar takrat, ko se pojavi ogenj, ni dileme: ogenj je slab, ljudje dobri. Poleg tega so ljudje vedno veseli, ko jih vidijo.

In najbolj osrečujoči poklic na svetu:
1. Duhovništvo in redovništvo: Kaj ljudje v življenju najbolj potrebujejo? Ne blaginje ali moči ali uspešne kariere ali osebnega napredka, ampak smisel. In ker ima življenje, posvečeno Bogu, najgloblji smisel, ni težko razumeti, zakaj ima tak človek tudi največje zadovoljstvo.

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh