Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vreme ne ustavi romarjev

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 01. 03. 2018 / 11:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2018 / 14:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vreme ne ustavi romarjev

Ne glede na vreme se 75 romarjev mimo Bologne pomika proti Rimu, kjer se bodo srečali s slovenskimi škofi.

Romarjev takšne razmere ne ustavijo.

Slovenski romarji so se ob škofovskem obisku Svetega mesta danes, 1. marca, navsezgodaj odpravili v Rim. Romanje je organizirala turistična agencija Trud, spremlja pa jih msgr. dr. Jože Plut.

Začetek je vse prej kot preprost, saj jih na poti spremljata sneg, dež in mraz. Ne glede na vreme se 75 romarjev mimo Bologne pomika proti Rimu, saj bo cilj, ki je pred njimi, gotovo upravičil romarsko pot in jih navdihnil za pogumno krščansko življenje.

Naj jih Bog varuje na poti, ki jih bo duhovno obogatila!



Srečanje s slovenskimi škofi in ogled zdaj belega Rima



Romarji se bodo v Rimu srečali s slovenskimi škofi, si ogledali rimske bazilike in druge znamenitosti v večnem mestu. Občudovali bodo Kapitol, stari kolosej in Konstantinov slavolok. Podali se bodo na Španski trg na znamenite stopnice in si ogledali vodnjak Trevi. Sprehodili se bodo po prelepem Navonskem trgu z umetninami Berninija in Borrominija ter obiskali grob papeža sv. Janeza Pavla II. in vatikanske grobnice.

Pogled s kupole bo zagotovo nekaj posebnega, saj sneg le redko pobeli Rim. Prav tako pa se bodo romarji lahko sprehodili do Angelskega gradu.

Obisk škofov, imenovan Ad limina apostolorum, je poseben dogodek (praviloma vsakih 5 let), ko gredo škofje v Rim, kjer se srečajo s papežem, rimskimi ustanovami in obiščejo grobove apostolov Petra in Pavla. Slovenski škofje na obisk odhajajo med 28. februarjem in 3. marcem. Škofje bodo med obiskom maševali v vseh velikih rimskih bazilikah (sv. Pavel zunaj obzidja, sv. Janez v Lateranu, Marija Velika in sv. Peter).

Fotografije je posredoval Jože Plut.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh