Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada nocoj še brez odločitve o pouku prihodnji teden

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 02. 2021 / 21:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2021 / 22:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada nocoj še brez odločitve o pouku prihodnji teden

Vlada nocoj še brez odločitve o pouku prihodnji teden

Obravnavo ukrepov za zajezitev epidemije bodo člani vlade nadaljevali na četrtkovi seji.

Vlada bo obravnavo ukrepov nadaljevala v četrtek. FOTO: TW Vlada RS



Slovenska vlada je na sredini 54. redni seji vnovič razpravljala o ukrepih za zamejitev širjenja epidemije novega koronavirusa in na podlagi statističnih kazalcev zadnjega tedna dni – število aktivnih primerov je padlo za 0,9 odstotka na 17.117, število hospitaliziranih oseb za 1,9 odstotka na 1012 in število bolnikov v intenzivni terapiji za 2,4 odstotka na 165 – tehtala, ali naj poleg dosedanjih sedmih statističnih regij ukrepe omili še v treh.

Nadaljevanje v četrtek

Nocoj vlada ni sprejela končne odločitve o izvajanju pouka in varstva otrok za prihodnji teden in o drugih ukrepih. Njihovo obravnavo bodo člani vlade nadaljevali na četrtkovi redni seji, ko bodo torej tudi odločili, v katerih regijah bodo od prihodnjega torka odprti vrtci in osnovne šole za učence prve triade.

Še tri regije v rdeči fazi

Že pred koncem seje vlade je bilo jasno, da bi lahko zaradi izboljšanja epidemiološke slike – glede na podatke NIJZ za torek – iz črne v rdečo fazo prešle še tri od preostalih petih statističnih regij, in sicer zasavska, obalno-kraška in prvič tudi goriška. V črni fazi bi tako ostali le še posavska in jugovzhodnoslovenska regija, ki pa je po sedemdnevnem povprečnem številu okuženih tik nad mejo za prehod v rdečo fazo.



Kako bo na Gorenjskem?

Po drugi strani pa se je meji med rdečo, v kateri je bila zadnje tedne, in črno fazo nevarno približala gorenjska regija, predvsem na račun ponedeljkovega testiranja zaposlenih v šolah in vrtcih na širšem kranjskem območju, na katerem je bilo kar 13,3 % testiranih s hitrimi antigenskimi testi pozitivnih na novi koronavirus, pri ponovljenem testiranju – opravili so tako hitre kot PCR teste – pa so bili vnovič pregledani brisi večinoma negativni, kar pa se v statistiki NIJZ danes še ni poznalo.

Pomoč prostovoljnim gasilcem

Vlada se je sicer na današnji seji seznanila s poročili inšpekcijskih služb o opravljenih nadzorih in poročilom policije o ukrepih za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, sprejela odlok o spremembah odloka o določitvi pogojev vstopa v državo, pa tudi sklep o sofinanciranju prostovoljnih gasilskih društev za blažitev posledic izpada dohodka zaradi epidemije covida-19.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh