Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trikraljevski angelus: naj v nas žari Kristusova luč

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 01. 2021 / 13:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2021 / 13:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trikraljevski angelus: naj v nas žari Kristusova luč

Trikraljevski angelus: naj v nas žari Kristusova luč

Papež med opoldansko molitvijo: Gospodovo luč širimo z vero, besedo in pričevanjem.

FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je na današnji slovesni praznik Gospodovega razglašenja molil opoldansko molitev angelovega češčenja v knjižnici apostolske palače v Vatikanu. Kot poroča Radio Vatikan, je v nagovoru poudaril, da zveličanje, ki ga prinaša Kristus, ne pozna meja in je namenjeno vsem. Gospodovo razglašenje ni nova skrivnost, temveč je ista skrivnost rojstva, videna v njegovi razsežnosti luči, ki razsvetljuje vsakega človeka, širimo pa jo z dejavno ljubeznijo, pričevanjem in oznanjevanjem evangelija.

Luč, ki naj bi razsvetlila pot vsem ljudstvom, moramo sprejeti, če želimo, da bo lahko zasvetila. Ta luč je betlehemski Otrok, Jezus, ki pa jo nekateri, tako kot Herod, zavračajo, čeprav je to »pričakovani Mesija, torej Tisti, preko katerega Bog uresničuje svoje kraljestvo ljubezni, svoje kraljestvo pravičnosti in miru. Rodil se ni samo za nekatere, ampak za vse ljudi, za vsa ljudstva. Luč je za vse ljudi, zveličanje je za vse ljudi.«

Kristusovo luč širimo z oznanjevanjem evangelija

Kristusovo luč širimo z oznanjevanjem evangelija, z besedo in pričevanji, pa tudi tako, kot jo širi Bog, ki je prišel med nas, torej z učlovečenjem: da smo bližnji drugemu, ga srečamo, prevzamemo njegovo stvarnost in mu prinašamo pričevanje svoje vere.

Kristus je zvezda, zvezda pa smo lahko in moramo biti tudi mi za naše brate in naše sestre kot pričevalci zakladov dobrote in brezmejnega usmiljenja. Kristusove luči ne širimo s prozelitizmom, temveč s pričevanjem, izpovedjo vere in mučeništvom. Pogoj je, da luč sprejmemo vase, ne smemo pa je upravljati. Kakor Modri smo poklicani, da nas luč očara, pritegne, vodi, razsvetljuje in spreobrača h Kristusu. To je pot vere, ki vodi prek molitve in zrenja Božjih del, ki nas nenehno napolnjujejo z veseljem in vedno novim čudenjem.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh